Call Our Toll-Free Number: 123-444-5555

Крехки свински пържолки

Необходими продукти:

  • 4-5 бр. свински пържоли
  • 1/3 ч.ч. олио
  • 1 с.л. мед
  • 1-2 с.л. лимонов сок
  • 1 с.л. горчица
  • 1/2 ч.ч. червено вино
  • соев сос
  • черен пипер
  • чубрица

Начин на приготвяне:

Пържолите се измиват хубаво. Маринатата се приготвя като се смесят първо меда, олиото и лимоновия сок. Бърка се до разтваряне на меда. Ако се сложи и соевия сос, няма да може да видите дали меда се е разтопил. Добавяте и останалите продукти и се бърка до хомогенна смес. Ако харесвате или не някоя от съставките, може да я увеличите или намалите. Умишлено не съм писала сол, защото соевия сос е доста солен. С така приготвената марината се намазват хубаво пържолите и се слагат в съд с капак в хладилника да престоят 1 час, може и повече. Остатъка от маринатата се излива в съда върху наредените пържоли. След това се нареждат в намазнена тава, налива се малко вода и се покриват с фолио. Може да се залеят и с маринатата, в която са престояли. Пекат се на 200 градуса около 1 час под фолио. След това фолиото се маха и се допича още 15-20 минути.

0 коментара: