Необходими продукти:
- 500 гр. коприва
- 1/2 к.ч ориз
- 50 гр. фиде
- 1 морков
- 1 връзка пресен лук
- 1 домат
- черен пипер
- джоджен
- сол
Начин на приготвяне:
Копривата се измива и почиства, като при почистването ѝ е добре да се ползват ръкавици или пък найлонови торбички. Морковът и лукът се почистват и нарязват на дребно и заедно с няколко супени лъжици сгорещено олио се поставят в тенджерата, в която ще се вари супата от коприва. След като зеленчуците поомекнат, към тях се добавя нарязаната коприва. След това се добавя около 1,5 литър вода, а след като супата заври, се добавят солта и подправките. След като супата поври 10-15 минути, се добавят предварително измитият ориз, фидето, а след още 5 минути и обеленият и нарязан на кубчета домат. Супата се оставя да поври до пълното сваряване на ориза.
0 коментара: