Необходими продукти:
- 800 мл. прясно мляко
- 5 яйца
- 200 гр. захар
- 1 ванилия
Необходими продукти:
За кекса:
- 1 яйце
- 100 гр. захар
- 100 мл. олио
- 100 гр. брашно
- 10 гр бакпулвер
- 2 ч.л. какао
- 100 мл. прясно мляко
Начин на приготвяне:
За карамела се разбиват яйцата със захарта, добавя се ванилията и прясното мляко.
За кекса се разбиват яйцата със захарта, добавя се млякото, олиото, бакпулвера, брашното и какаото.
Карамелизират се 5 с.л. захар във форма за тортата. Добавя се сместа за карамела. След това точно в центъра на формата се излива кексовата смес. Формата се слага в тава с 2 см гореща вода. Пече се на водна баня около 50 минути на 180 С. Оставя се с водната баня в хладилника за една нощ. На следващия ден се объръща в поднос.
Количествата са за форма 20-22 см и 8 см висока.
За кекса се разбиват яйцата със захарта, добавя се млякото, олиото, бакпулвера, брашното и какаото.
Карамелизират се 5 с.л. захар във форма за тортата. Добавя се сместа за карамела. След това точно в центъра на формата се излива кексовата смес. Формата се слага в тава с 2 см гореща вода. Пече се на водна баня около 50 минути на 180 С. Оставя се с водната баня в хладилника за една нощ. На следващия ден се объръща в поднос.
Количествата са за форма 20-22 см и 8 см висока.
0 коментара: