Call Our Toll-Free Number: 123-444-5555

Торта Кодрит Кадир

Необходими продукти:


За крем карамела:

  • 800 мл. прясно мляко
  • 5 яйца
  • 200 гр. захар
  • 1 ванилия

Необходими продукти:


За кекса:

  • 1 яйце
  • 100 гр. захар
  • 100 мл. олио
  • 100 гр. брашно
  • 10 гр бакпулвер
  • 2 ч.л. какао
  • 100 мл. прясно мляко

Начин на приготвяне:

За карамела се разбиват яйцата със захарта, добавя се ванилията и прясното мляко. 
За кекса се разбиват яйцата със захарта, добавя се млякото, олиото, бакпулвера, брашното и какаото. 
Карамелизират се 5 с.л. захар във форма за тортата. Добавя се сместа за карамела. След това точно в центъра на формата се излива кексовата смес. Формата се слага в тава с 2 см гореща вода. Пече се на водна баня около 50 минути на 180 С. Оставя се с водната баня в хладилника за една нощ. На следващия ден се объръща в поднос.

Количествата са за форма 20-22 см и 8 см висока.

0 коментара: