Необходими продукти:
- 250 гр. нарязана шунка
- 1 ненарязан хляб
- 250 гр. нарязан кашкавал
- 100 гр масло
- лук и чесън
- 200 гр. нарязани пресни гъби
Това, което ще ви трябва е един ненарязан хляб. Изберете такъв, който предпочитате-черен, пълнозърнест, бял и т. н. За плънката може да използвате всичко, с което разполагате в хладилника- колбаси, доматено пюре, маслини, чесън, лук, гъби, сирена, кашкавали и т. н. Най-напред нарежете хляба по дължина и ширина, но без да стигате до долната му кора. Между квадратчетата от хляб започнете да слагате от кашкавала, шунката, маслото, лукът, гъбите. След като го напълните, трябва да го увиете в алуминиево фолио. Печете на силна фурна около 10 минути и след това махнете фолиото, за да се разтопи съвсем добре кашкавалът. Сервирайте върху дървена дъска с хубаво червено или бяло вино.
0 коментара: