Необходими продукти:

- 500 гр. макарони
- 250 гр. гъби
- 300 гр. шунка или друг колбас
- сирене или кашкавал за настъргване по желание
- 300 мл. течна сметана за готвене
- черен пипер
- магданоз
- сол на вкус
Най-напред сварете макароните. През това време нарежете шунката, гъбите и лука на много тънки колелца. След като макароните са сварени, изсипете половината от тях в тавичката за печене, която трябва да бъде с незалепващо покритие. Върху тях поставете шунката, гъбите и лука. Настържете по малко от сирената и покрийте с останалата част от макароните. Добавете сметаната и отново поръсете с настъргани сирена. Печете в умерена фурна до получаването на златиста коричка. При сервирането поръсете с пресен магданоз.
0 коментара: