Необходими продукти:
- 1.5 кг. картофи
- 200-300 гр. сирене
- 3 яйца
- 1 глава лук
- чубрица
- сол
- черен пипер
- олио за пържене
- брашно за овалване
- чесън по (желание)
Начин на приготвяне:
Обелват се картофите и се сваряват в леко подсолена вода с 2-3 скилидки чесън - само за лек аромат. След това се намачкват или се пасират, прибавят се натрошеното сирене, настъргания лук и подправките. Омесва се всичко и се прибавят 1 бр. яйце и 1 бр. жълтък и сместа се омесва добре. Оставя се да престои 1 час. Правят се топки и се овалват в брашно, а после в добре разбития белтък и другото яйце. Пържат се в сгорещено олио или се пекат в намаслена тава в умерена фурна.
0 коментара: