Необходими продукти:
- 230 гр брашно
- 125 гр. пудра захар
- 150 гр масло
- 4 с.л. ром
- 100 гр захарен фондан
Начин на приготвяне:
Брашното се изсипва в дълбок съд и към него се добавя натрошеното на парчета твърдо масло. Продуктите се разбъркват с ръце, докато брашното поеме цялото масло. Добавят се пудрата захар и ромът и от получената смес се прави тесто. Върху равна повърхност се поръсва брашно и се разточва тестото. С помощта на формичка се отрязват плоски сладки с форма на сърца и се подреждат в намаслена тавичка. Пекат се на 180 градуса 15-20 минути или докато не придобият апетитен златист цвят. Готовото захарно тесто (100 г) (или по желание може да се използва марципан) се разточва внимателно на кора с дебелина около милиметър. С помощта на същата формичка за сладки се отрязват сърчица, които се поставят върху сладките, след като те се охладят
0 коментара: