Call Our Toll-Free Number: 123-444-5555

Сладки с ром за Свети Валентин

Необходими продукти:

  • 230 гр брашно
  • 125 гр. пудра захар
  • 150 гр масло
  • 4 с.л. ром
  • 100 гр захарен фондан

Начин на приготвяне:


Брашното се изсипва в дълбок съд и към него се добавя натрошеното на парчета твърдо масло. Продуктите се разбъркват с ръце, докато брашното поеме цялото масло. Добавят се пудрата захар и ромът и от получената смес се прави тесто. Върху равна повърхност се поръсва брашно и се разточва тестото. С помощта на формичка се отрязват плоски сладки с форма на сърца и се подреждат в намаслена тавичка. Пекат се на 180 градуса 15-20 минути или докато не придобият апетитен златист цвят. Готовото захарно тесто (100 г) (или по желание може да се използва марципан) се разточва внимателно на кора с дебелина около милиметър. С помощта на същата формичка за сладки се отрязват сърчица, които се поставят върху сладките, след като те се охладят

0 коментара: