Call Our Toll-Free Number: 123-444-5555

Питка със сирене

Необходими продукти

  • 0,5 кг. брашно (възможно е и повече да ви трябва)
  • 1 кубче замразена мая
  • 200 гр. сирене
  • 1 яйце
  • 1 ч.л. захар
  • 1 ч.л. сол

Начин на приготвяне:

Размразявате маята и към нея прибавяте солта и захарта. Разбивате маята докато стане в течно състояние. Прибавяте 2 чаши по 200 мл. вода към маята. В една тава пресявате брашното и там изсипват маята. Започвате да бъркате брашното с маята докато се получи хомогенна смес и се оформи тестото. Хващате тестето и го удряте 50 - 60  пъти в масата, за да бухне и се оставя да втаса 30  минути. След като тестото втаса тровите топчета, в които слагате по малко сирене и оформяте питката си. След като я направите я слагате да се пече на 170 - 190 градуса и когато се позапече отгоре я изваждате отделяте жълтъка от яйцето, намазвате питката и отново връщате във фуната за 5 минути.

0 коментара: