Необходими продукти
- 0,5 кг. брашно (възможно е и повече да ви трябва)
- 1 кубче замразена мая
- 200 гр. сирене
- 1 яйце
- 1 ч.л. захар
- 1 ч.л. сол
Начин на приготвяне:
Размразявате маята и към нея прибавяте солта и захарта. Разбивате маята докато стане в течно състояние. Прибавяте 2 чаши по 200 мл. вода към маята. В една тава пресявате брашното и там изсипват маята. Започвате да бъркате брашното с маята докато се получи хомогенна смес и се оформи тестото. Хващате тестето и го удряте 50 - 60 пъти в масата, за да бухне и се оставя да втаса 30 минути. След като тестото втаса тровите топчета, в които слагате по малко сирене и оформяте питката си. След като я направите я слагате да се пече на 170 - 190 градуса и когато се позапече отгоре я изваждате отделяте жълтъка от яйцето, намазвате питката и отново връщате във фуната за 5 минути.
0 коментара: