Необходими продукти
- 1 кг. картофи
- 2 моркова
- 1 глава лук
- 100 мл. прясно мляко
- 30-40 гр. масло
- магданоз
Сварявате картофите, морковите и лука в подсолена вода докато омекнат. Пасирайте сварените зеленчуци с пасатор докато се получи еднородна смес. Не изхвърляйте водата, в която са врели зеленчуците. В получената смес добавете прясното мляко, маслото и около половин литър от водата, в която са врели зеленчуците. Разбъркайте добре до получаване на хомогенна смес и върнете за още 5 минути крем-супата от картофи на котлона.
Крем-супата ще бъде още по-вкусна ако добавите и крутони в нея.
Начин на приготвяне:
Нарежете няколко филийки хляб на кубчета. Сложете в тава малко олио. В нея сложете кубчетата от хляб като ги поръсите с червен пипер и чубрица. Запечете ги във фурната за 10-15 минути и ги прибавете към крем-супата.
0 коментара: