Call Our Toll-Free Number: 123-444-5555

Желирана торта Шарлота

ИЗПРОБВАНА РЕЦЕПТА!

Необходими продукти:

  • 6 яйца
  • 2 ч.ч. захар
  • 3 с.л. брашно
  • 4 ванилии
  • 4 пакетчета желатин
  • 1 л. прясно мляко
  • 3 с.л. какао
  • 2 ч.ч. смлени орехи
  • олио за намазване

Начин на приготвяне:

Жълтъците се разбиват с 1 ч.ч. захар, брашното, ванилиите и желатина, разтворен в 1 ч.ч. вода. Всичко това се прибавя към 1 л сварено прясно мляко и се вари като крем. Отделно се разбиват белтъците с 1 ч.ч. захар на твърда пяна и се прибавят към крема. Крема се разделя на три равни части, първата се оставя така както е, втората се оцветява с какаото а в третата се слагат смлените орехи. Слага се в намаслена кексова форма първата, втората и третата смес, оставя се в хладилника да се желира за около 3-4 часа.

0 коментара: