![]() |
Необходими продукти:
- 6 яйца
- 2 ч.ч. захар
- 3 с.л. брашно
- 4 ванилии
- 4 пакетчета желатин
- 1 л. прясно мляко
- 3 с.л. какао
- 2 ч.ч. смлени орехи
- олио за намазване
Начин на приготвяне:
Жълтъците се разбиват с 1 ч.ч. захар, брашното, ванилиите и желатина, разтворен в 1 ч.ч. вода. Всичко това се прибавя към 1 л сварено прясно мляко и се вари като крем. Отделно се разбиват белтъците с 1 ч.ч. захар на твърда пяна и се прибавят към крема. Крема се разделя на три равни части, първата се оставя така както е, втората се оцветява с какаото а в третата се слагат смлените орехи. Слага се в намаслена кексова форма първата, втората и третата смес, оставя се в хладилника да се желира за около 3-4 часа.
0 коментара: