Call Our Toll-Free Number: 123-444-5555

Руло с шоколад

Необходими продукти:

  • 4 яйца
  • 120 гр.захар
  • 120 гр. брашно
  • 1 ванилия
  • щипка сол

За украсата:

  • 1 белтък
  • 20 гр. брашно
  • 20 гр. како
  • 30 гр масло
  • 30 гр. захар

Начин на приготвяне:

Белтъкът се смесва с какаото, брашното, захарта и маслото. Разбърква се до хомогенизиране. С получената смес се пълни пош и с него се рисува върху хартия за печене, оставя се в хладилник да се охлади за около 30 минути. Яйцата за блата се разделят. Жълтъците се разбиват с половината захар, а белтъците – с другата половина и солта и постепенно се прибавят към жълтъците. Разбърква се внимателно и малко по малко се добавят ванилията и брашното. Сместа се изсипва върху украсата и блатът се пече в предварително загрята на 170С градуса фурна. Размерът на тавата е 35х40 см. След като вече е опечен блата се обръща върху влажна кърпа. Пълнежът е по желание - моят е от течен шоколад и заквасена сметана.

0 коментара: