Необходими продукти:
- 500 гр. агнешко месо
- 500 гр. агнешки дреболии
- 1 връзка зелен лук
- 1-2 домата
- 1/3 ч.ч. ориз
- 1 ч.ч. нарязан спанак
- малко джоджен, копър и чубрица
- 1 чушка
- 1 стрък магданоз
- 1 яйце
- 1 с.л. брашно
- 1 с.л. оцет
- черен пипер и сол на вкус

Начин на приготвяне:
Месото заедно с дреболиите се нарязват на дребно и се заливат с 2-3 л. вода (аз ги варя в тенджерата под налягане с подправки по мой вкус). Щом тя заври, се поръсва със сол и се прибавят нарязаните на ситно зеленчуци (добавих от мен 1 бр. морков). След като омекнат, се слагат оризът и ситно нарязаните подправки. Брашното се размива с малко студена вода и се сипва. Готовата чорба се сваля от огъня и се застройва с яйцето. Подправя се с черния пипер и оцета и се поднася топла.
0 коментара: