Call Our Toll-Free Number: 123-444-5555

Агнешка супа

Необходими продукти:

  • 500 гр. агнешко месо
  • 500 гр. агнешки дреболии
  • 1 връзка зелен лук
  • 1-2 домата
  • 1/3 ч.ч. ориз
  • 1 ч.ч. нарязан спанак
  • малко джоджен, копър и чубрица
  • 1 чушка
  • 1 стрък магданоз
  • 1 яйце
  • 1 с.л. брашно
  • 1 с.л. оцет
  • черен пипер и сол на вкус

Начин на приготвяне:

Месото заедно с дреболиите се нарязват на дребно и се заливат с 2-3 л. вода (аз ги варя в тенджерата под налягане с подправки по мой вкус). Щом тя заври, се поръсва със сол и се прибавят нарязаните на ситно зеленчуци (добавих от мен 1 бр. морков). След като омекнат, се слагат оризът и ситно нарязаните подправки. Брашното се размива с малко студена вода и се сипва. Готовата чорба се сваля от огъня и се застройва с яйцето. Подправя се с черния пипер и оцета и се поднася топла.

0 коментара: