Необходими продукти:
- 300 гр. леща
- 1 гл. лук
- 6-7 скилидки чесън
- 1 червена чушка
- 1 морков
- 2 домата
- 3-4 с.л. мазнина
- 1 стрък целина
- 2 с.л. брашно
- 2 ч.л. червен пипер
- сол
- чубрица
Начин на приготвяне:
Лукът, чесънът и морковът се нарязват на ситно и се задушават с мазнината и малко вода. Добавя се измитата леща и червения пипер, доливат се 2-3 чаши вода или бульон и се задушава около 20 минути. Добавят се настърганите домати и нарязаните на ситно чушка и целина, останалите подправки и ако има нужда се налива още течност. Вари се още малко и се добавя размитото с вода брашно. След сваляне от котлона се поръсва с нарязан магданоз.
0 коментара: