Call Our Toll-Free Number: 123-444-5555

Леща на яхния

Необходими продукти:

  • 300 гр. леща
  • 1 гл. лук
  • 6-7 скилидки чесън
  • 1 червена чушка
  • 1 морков
  • 2 домата
  • 3-4 с.л. мазнина
  • 1 стрък целина
  • 2 с.л. брашно
  • 2 ч.л. червен пипер
  • сол
  • чубрица

Начин на приготвяне:

Лукът, чесънът и морковът се нарязват на ситно и се задушават с мазнината и малко вода. Добавя се измитата леща и червения пипер, доливат се 2-3 чаши вода или бульон и се задушава около 20 минути. Добавят се настърганите домати и нарязаните на ситно чушка и целина, останалите подправки и ако има нужда се налива още течност. Вари се още малко и се добавя размитото с вода брашно. След сваляне от котлона се поръсва с нарязан магданоз.

0 коментара: