Call Our Toll-Free Number: 123-444-5555

Мусака

Необходими продукти:


  • 1 кг. картофи
  • 500 гр. кайма
  • 1 глава лук
  • 2 домата
  • 1 ч.л. червен пипер
  • 1/2 ч.л. кимион
  • 1/2 ч.л. чубрица
  • черен пипер
  • сол

За заливката са необходими:

  • 200 гр. кисело мляко
  • 2 яйца
  • 2 с.л. брашно
  • щипка сода за хляб
  • магданоз

Начин на приготвяне:

Лукът се нарязва на ситно и се запържва в 3-4 с.л. олио. Прибавя се каймата и се пържи, докато стане на зрънца. Овкусява се с подправките, добавят се настърганите домати и се оставя да поври 5-6 минути. Картофите се обелват, измиват се и се нарязват на кубчета. Слагат се в намазана с мазнина тава, отгоре се слага каймата, разбърква се добре и се налива топла вода, да покрие продуктите. Пече се в предварително загрята фурна на 200 С за 30 минути. 
Яйцата се разбиват с брашното, прибавя се киселото мляко, щипка сода за хляб и ситно нарязания магданоз. Залива се мусаката и се връща във фурната за 10-15 минути, докато порозовее. Поднася се с кисело мляко.

0 коментара: