Необходими продукти:

- 1 бр. зелена салата
- 1 червена чушка
- 1 бр. авокадо
- 4 яйца
- 4 с.л. зехтин (олио)
- 4 с.л. лимонов сок (оцет)
Начин на приготвяне:
Зелената салата се измива, подсушава и накъсва на едро в дълбока купа. Авокадото се обелва, костилката му се отстранява и ядливата му част се нарязва на кубчета Те се посоляват и поливат с пресен лимонов сок, за да не покафенеят. Червената чушка се измива, почиства от дръжката и семките и се нарязва на кубчета. Добавя се към зелената салата, заедно с авокадото и салатата се овкусява със зехтин и сол. Накрая към нея се прибавят полумесеци твърдо сварени яйца.
0 коментара: