Call Our Toll-Free Number: 123-444-5555

Бухти, които се обръщат сами

Необходими продукти:

  • 2 яйца
  • 3 с.л. захар
  • 5-6 с.л. олио
  • 1 ч.ч. кисело мляко
  • 10 гр. бакпулвер
  • 2 ч.ч. брашно
  • 300 гр. сирене

Начин на приготвяне:

Яйцата и захарта се разбиват с миксер. Добавят се олиото, киселото мляко, бакпулвера, като се продължава разбиването с миксер. Накрая се слага брашното. Когато тестото добие необходимата гъстота, се добавя и натрошеното сирене. Бухтите се пържат в дълбока тенджера, в много олио, като с помощта на 2 чаени лъжички се оформят топчета с големина, колкото орех. Когато са готови от едната страна, бухтите сами се обръщат от другата. Котлонът не бива да е много силен, за да не останат сурови отвътре. По желание в тестото може да се сложи повече захар, ванилия и стафиди, вместо сирене, и така ще се получат фантастични сладки понички. Другата идея е да се сложи повече захар и ванилия, и когато изстинат, с шприц да се инжектира млечен крем във вътрешността на поничките.

0 коментара: