Сладкиш от сух козунак
Необходими продукти:
- 1 сух козунак / 4 кроасана
- 5 яйца
- 1 л. прясно мляко
- 1 ч.ч. захар
Начин на приготвяне:
Във формата, в която ще печете сладкиша изсипвате 4 супени лъжици захар и карамелизирате захарта във загрята на 180 градуса фурна. Карамел се получава, когато захарта се разтопи и придобие златист цвят, не е необходимо да става кафява. След като карамелът е готов, вадите формата от фурната и го изчаквате да изстине. Върху него накъсвате козунака /кроасаните на хапки и ги слагате във форма за кекс. Разбивате млякото, яйцата и захарта и изливате сместа върху надробения козунак. Печете сладкишът от сух козунак /кроасани в предварително загрята на 180 градуса фурна за 1 час, докато порозовее. След като сладкишът с козунаци е изпечен го изчаквате да изстине и го обръщате в чиния за торта.
0 коментара: