Call Our Toll-Free Number: 123-444-5555

Сладкиш от сух козунак

Необходими продукти:

    Сладкиш със сух козунак
  • 1 сух козунак / 4 кроасана
  • 5 яйца
  • 1 л. прясно мляко
  • 1 ч.ч. захар

Начин на приготвяне:

Сладкиш със сух козунакВъв формата, в която ще печете сладкиша изсипвате 4 супени лъжици захар и карамелизирате захарта във загрята на 180 градуса фурна. Карамел се получава, когато захарта се разтопи и придобие златист цвят, не е необходимо да става кафява. След като карамелът е готов, вадите формата от фурната и го изчаквате да изстине. Върху него накъсвате козунака /кроасаните на хапки и ги слагате във форма за кекс. Разбивате млякото, яйцата и захарта и изливате сместа върху надробения козунак. Печете сладкишът от сух козунак /кроасани в предварително загрята на 180 градуса фурна за 1 час, докато порозовее. След като сладкишът с козунаци е изпечен го изчаквате да изстине и го обръщате в чиния за торта.

0 коментара: