Необходими продукти:
- 2 с.л. доматено пюре
- 1 глава кромид лук
- 250 гр. шунка
- 3 яйца
- 1 ч.ч. и половина брашно
- 1 щипка индийско орехче
- 1 стрък магданоз
- масло
- черен пипер
- пармезан
- сол
Начин на приготвяне:
Първо се прави тестото от брашното, две яйца, сол и малко гореща вода. То се разделя на две топки, които се разстилат на тънки кори и се оставят да изсъхнат на кърпа. Когато почти изсъхнат се нарязват на квадратчета с големина 10-12 см. и се поставят в навлажнена кърпа. Ситно нарязаният лук и шунка се запържват в маслото и се прибавя 1 ч.л. брашно, накрая се прибавя доматеното пюре и се запържва докато стане гладка смес. Добавя се останалото яйце със ситно нарязания магданоз, сол, черен пипер, индийско орехче и се задушава малко. Канелоните се сваряват в подсолена вода и се пълнят с изстиналата смес. Увиват се и се поставят в предварително намазана с масло или олио тава. Поръсват се с горещо масло, настърган пармезан или кашкавал и се пекат няколко минути в гореща фурна или на грил.
0 коментара: