Call Our Toll-Free Number: 123-444-5555

Чийзкейк с тиква

Необходими продукти:

  • 150 грама обикновени бисквити
  • 70 грама краве масло
  • ½ чаена лъжица канела
  • ⅔ чаена чаша пудра захар
  • 500 грама крема сирене
  • 3 яйца
  • 1 ванилия
  • 1 чаена чаша сварена пюрирана тиква

Начин на приготвяне:

Крема сиренето, яйцата и маслото трябва да извадите предварително от хладилника и да постоят поне час, за да бъдат на стайна температура. Тиквата сварявате до пълно омекване и пасирате до получаване на пюре. Нужна ви е 300-350 грама тиква, което е приблизително едно голямо парче тиква. Смилате бисквитите с кухненски робот, или блендер. Ако нямате може да ги натрошите в хаванче, но бисквитите трябва да са напълно натрошени. Към смлените бисквити добавяте канелата и омекналото масло и ги омесвате с ръце до получаване на маслени трохи, които разпределяте равномерно по дъното на тавата, в която ще приготвяте чийзкейка с тиква, като притискате с ръце. Разбивате крема сиренето, след което добавяте пудрата захар и отново разбивате. Едно по едно при непрекъснато разбиване добавяте и яйцата, накрая и ванилията. Най-добре е да направите това с миксер. Към към тази смес добавяте и пюрето от тиква и разбърквате, но не с миксер, а внимателно с дървена лъжица. Изсипвате сместа върху блата от бисквитите и маслото.Печете чийзкейка с тиква в предварително загрята на 150 градуса фурна за 90 минути. След като сладкишът се изпече не го вадите от фурната, а изключвате фурната и открехвате леко вратичката ѝ и го вадите, когато е напълно изстинал.

0 коментара: