Необходими продукти:
- 500 гр. кайма
- 200 гр. домати
- 4 бр. печени чушки
- 2 моркова
- 2 глави лук
- брашно
- черен пипер
- сол
- магданоз
- бульон

Начин на приготвяне:
Нарязаните моркови и лук се задушават за десет минути, след това се прибавят нарязаните на ленти чушки.Когато зеленчуците се запържат леко се прибавят настърганите домати и водата. Сместа се оставя да ври 15 минути, след което се добавя каймата, оформена на кюфтета, вари се докато кюфтетата се сготвят. Добавят се солта, брашното, бульона и черния пипер. Малко преди ястието да се свали от огъня се прибавя препеченото брашно разтворено в малко вода, за да се сгъсти соса.
0 коментара: