Необходими продукти:
- 500 гр. сух боб
- 2 глави лук
- 4 бр. моркова
- 100 гр. целина
- 500 гр. домати от консерва на кубчета
- 500 гр кренвирши
- магданоз
- червен пипер
- чубрица
- олио
- сол
Начин на приготвяне:
Бобът се накисва една нощ във вода или се слага да се вари директно. Слагат му се олиото, нарязания на ивици лук, морковите на кръгчета и целината на кубчета. Когато боба омекне, се слагат солта, доматите и подправките. Оставя се да ври още около 20 минути. Кренвиршите се нарязват на кръгчета и се слагат в боба. Котлонът се изключва и тенджерата се оставя върху него, докато спре да ври. Поръсва се с магданоз и се сервира
0 коментара: