Необходими продукти:
- пилешко месо (2 бутчета, или ½ пиле, или колкото имате)
- 2 средно големи картофа
- 1 морков
- 1 малка глава лук
- 1 „гнездо” фиде
- черен пипер
- сол на вкус
- ½ връзка магданоз
Начин на приготвяне:
В голяма тенджера слагате около 2 литра вода. добавяте пилешкото месо и сол на вкус (около 1/2 чаена лъжица). Колкото повече е пилешкото месо, толкова по-силен ще стане бульонът и толкова по-вкусна ще стане супичката. Ако пък имате баба на село, или пък някаква друга връзка със село е най-добре да си вземете едно домашно пиле, тогава супата ще стане много по-ароматна и със сигурност ще е много по-вкусна! Имайте предвид обаче, е домашното пиле трябва да ври поне час, за да се свари. По време на варенето на пилето най-вероятно ще се образува пяна, която трябва да отстраните. След като се свари пилето извадете месото от бульона и го прецедете. А кога е сварено пилешкото месо ще разберете като пробвате с виличка. Когато лесно се отделя от костите, значи е готово. Нарязвате зеленчуците на малки кубчета. Към бульона добавете първо моркова и лука. След като поврят 5 минути добавете и нарязаните на дребно картофи, а след още 5 минути добавете и натрошеното фиде и варете до пълно сваряване на фидето и картофите. Обезкостете свареното пилешко месо и го накъсайте на дребни парченца, които добавете към супата. Накрая, след като свалите пилешката супа от котлона поръсете със ситно нарязан магданоз. Не е необходимо пилешката супа да ври с магданоза, така той остава свеж, не губи от полезните си вещества, а същевременно овкусява достатъчно добре.
0 коментара: