Необходими продукти:
- 500 гр. риба
- 2 моркова
- 1/2 глава целина
- 2 картофа
- 1/2 връзка девисил
- черен пипер
- сол на вкус
Начин на приготвяне:
Може да ползвате различни по вид риба. Рибената чорба на снимката е приготвена от главата и опашката на една риба толстолоб. Имайте предвид, че ако ползвате само глави и опашки е добре те да бъдат така отрязани, че да е останало и от месото на рибата. В голяма тенджера слагате рибата, добавяте 1 чаена лъжица сол и заливате с вода, така че водата напълно да покрива рибата. Варите до пълно сваряване на рибата, след което я изваждате с решетъчна лъжица от бульона, а самият бульон прецеждате през ситна цедка. След като рибата изстине старателно я почистете от костите. Докато рибата ври измийте и почистете морковите, картофите и целината и ги нарежете на дребни кубчета. Почистете лука и го нарежете на много ситно. Добавете всички зеленчуци към прецедения бульон и върнете тенджерата на котлона. След като зеленчуците поврат около десет минути и са полусварени добавете почистената риба и ситно нарязания девисил и черния пипер и оставете да поври още около десет минути
0 коментара: