Необходими продукти:
- 125 гр. краве сирене
- 1 к.ч. кисело мляко
- 1 яйце
- брашно колкото поеме
- 1 ч.л. сода
Начин на приготвяне:
В съд слагаме млякото с разтворена 1 ч. л. сода за хляб, добавяме яйцето и сиренето, разбъркваме. Слагаме постепенно брашното (да не е рядко, но не и да се меси.), омесваме меко лепкаво тесто. Набрашняваме ръцете си и късаме на топчета, колкото голям орех и между ръцете го правим на пуричка. Пържим в много мазнина, но не силна, а на по-слаб огън, средно гореща. Като се надуе, пирожката се пука и сама се обръща в тигана. Още топли ги поръсваме с пудра захар.
0 коментара: