Необходими продукти:
- 800 гр. свинско месо
- 1 ч.ч и половина ориз
- 2 глави лук
- 5 червени чушки
- 2 люти чушки (по желание)
- 2 домата обелени и нарязани на ситно
- 6 скилидки стрит чесън
- няколко стръка магданоз
- сол на вкус
Начин на приготвяне:
Лукът, морковите и чушките се нарязват и се задушават в мазнината. Към тях се добавят парчетата месо. Те също трябва да се задушат добре. След това добавете ориза и червения пипер. Бъркайте докато оризът стане леко прозрачен и добавете водата. Когато оризът е почти готов, сложете доматите и чесъна. Разбъркайте и изсипете ястието в тавичка или гювече и го сложете да се запече леко. След като е готов може да поръсите с нарязан магданоз.
0 коментара: