Необходими продукти:
- 2 големи картофа
- 2 моркова
- 100 грама от глава целина
- ½ корен пащърнак
- 1 малка тиквичка
- 1 чушка
- 2 корена магданоз
- 1 малка глава лук / ½ стрък праз
- 2 домата
- 3 супени лъжици овесени ядки
- ½ връзка магданоз
Начин на приготвяне:
Първо измивате всички зеленчуци, след което ги нарязвате на дребни парченца, които да бъдат с приблизително еднаква големина. След като сте подготвили зеленчуците, в тенджера загрявате 4 супени лъжици олио и изсипвате лука / праза и разбърквате непрекъснато, докато омекне. През зимата може да използвате праз, тъй като той е по-ароматен, но когато през лятото по пазарите няма праз може съвсем спокойно да го замените с лук. След като празът / лукът се е задушил добавете пет чаени чаши вода и след като водата заври добавете всички зеленчуци без доматите. Когато картофите са почти омекнали добавете и доматите и оставете супата да поври още 3-4 минути. Накрая добавете и овесените ядки, за да се сварят са им нужни не повече от минута-две. Имайте предвид, че за супа са по-подходящи обикновените, а не фините овесени ядки, тъй като фините много се разварява. След като пъстрата градинарска супа с овесени ядки е готова я свалете от огъня и я поръсете със ситно нарязан магданоз.
0 коментара: